PVC-afgiften genindført: Skal din virksomhed registreres?
11. januar 20212 nye stoffer på SVHC-kandidatlisten
27. januar 2021Help2Comply med i stort bæredygtighedsprojekt
Formålet med projektet, der har fået navnet Bæredygtig Bundlinje 2.0, er at hjælpe op mod 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden med at udvikle grønne og cirkulære forretningsmodeller.
Projektet består af flere forskellige forløb med temaer inden for bæredygtig forretningsudvikling, herunder miljømærkning og miljøledelse. Og det er her, Help2Comply skal bidrage med rådgivning baseret på mange års erfaring og faglig viden.
”Vi glæder os over at være en del af projektet og til at skulle hjælpe mange forskellige virksomheder i en grønnere retning,” siger direktør i Help2Comply Vivi Schytt, der har arbejdet med bl.a. miljømærkning og miljøledelse siden 2011.
Især inden for de seneste år har hun og hendes medarbejdere mærket en stigende interesse for miljømærkning.
Grønne tal på bundlinjen
Vivi Schytt fortæller desuden, hvordan mange virksomheder gennem arbejdet med certificering til et miljømærke – som fx det nordiske Svanemærket – får grønt blod på tanden.
”Én ting er de besparelser, en virksomhed kan opnå ved at tænke og handle grønnere, som ret hurtigt kan aflæses på bundlinjen. En anden – og for mange virksomheder langt vigtigere – ting er den tryghed, som arbejdet med miljømærker og -ledelse giver i forhold til at leve op til såvel myndighedskrav som forbrugernes krav og forventninger. Et miljømærke er det synlige tegn på det store arbejde, der ligger bag – bl.a. i form af miljøledelse – og mærket signalerer høj troværdighed, hvilket også vil give grønne tal på bundlinjen over længere tid,” understeger hun.
Alle virksomheder er velkomne
Også blandt de virksomheder, som ønsker at deltage i Bæredygtig Bundlinje 2.0, er der stor interesse for forløbet omkring miljømærkning og miljøledelse. Alle virksomheder er velkomne, da der er vide rammer for, hvilke produkter og ydelser som kan miljømærkes.
”De skal selvfølgelig leve op til den specifikke produktgruppes kriterier for certificeringen,” forklarer Vivi Schytt, der har rådgivet mange forskellige virksomheder om miljøledelse og været med til at få miljømærket alt fra vådservietter, rengøringsmidler og legetøj til møbler og byggeri.
”Som rådgiver i projektet har vi åbnet op for at yde rådgivning til virksomheder inden for alle brancher. Og vi ser meget frem til at bringe vores kompetencer og viden i spil – og selv få nye erfaringer. Vi har lavet et stærkt projektforløb, så vi er sikre på, at de virksomheder, der tilmelder sig vores spor, får et godt produkt med sig, når de er færdige,” siger hun.
_________________________________
Bæredygtig Bundlinje 2.0 løber frem til slutningen af 2022 og er støttet af EU, Region Hovedstaden og de syv deltagende kommuner. Derudover deltager en række videnspartnere og brancheaktører i projektet. Du kan se cases og læse mere om projektet her, hvor du også kan ansøge om at deltage. Din virksomhed skal have hjemme i Region Hovedstaden – og så skal du have mod på at dedikere timer og energi til at realisere virksomhedens grønne og cirkulære ambitioner.